Connect with us:

De Pionier-Ster

De tuin waarin bloemen de hoofdrol spelen.

De Zeeuwse Bloembollenroute 2024

Dit voorjaar kunt u verschillende tuinen bezoeken op Walcheren. Afgelopen najaar zijn deze tuinen met duizenden bloembollen ingeplant.  De tuinen liggen op korte afstand van elkaar zodat u ze op een dag kunt bezoeken. De mooiste combinaties met de vroege tuinbloeiers en struiken maken dat het een waar lentefeest wordt.April 19 - 20 april.

 

Op beide dagen van 10.00-17.00 uur.

 


Entree verschilt per tuin.Dit zijn de deelnemende tuinen.

 

De Pionier-Ster, Willeke Verschuur, Pioniersrweg 2 A, Grijpskerke
www.tuindepionierster.nl


Romantische rozentuin, Hetty van Balen, Duinweg 32, Oostkapelle,
Website


Creatuin, Betsie de Visser, Beukenlaan 37, Oostkapelle,

Website

 

Tuin t 'Hofje, Joke Cijsouw, Noordweg 2, Biggekerke,

WebsiteEr is op You Tube een flimpje van de tuin tijdens de bloembollenroute: klik hier

 

Leuke uitjes vind je ook op www.uitzinnig.nl

 

 

 

Tulpenfeest


De tulpen

Het overgrote deel van de bloembollen zijn tulpen. In vele kleuren die ton sur ton of contrasteren. Maar ook Narcissus, Crocus, Hyacinthus en Alliums om er een paar te noemen worden talrijk geplant. Elk jaar worden natuurlijk ook vele potten gevuld om zo het voorjaar kleurrijk te beginnen.Onderhoud bollen

We geven een lichte voorjaarsbemesting om ze zo een voorraad mee te geven voor het volgend jaar. Na de bloei rustig laten afsterven en in de grond laten zitten. We zijn al blij dat ze er in zitten, dus om ze er weer uit te halen zien we niet zitten.
Bollen planten

De bollen zo diep planten als de op de verpakking staat. Een uitzondering hierop zijn de tulpen. Deze planten we 10 tot 15 cm diep. Zo komen ze het volgend jaar goed terug. Daar zijn natuurlijk uitzonderingen op. De dubbele of papagaai tulpen komen meestal niet zo goed terug. Maar ze zijn zo mooi!